Uutiset

Touho Häkkinen/Vaajakosken Terä

Touho Häkkinen/Vaajakosken Terä

Järjestävä seura Huhtasuon Hiihto 2000 kiittää hienosti mennestä SM-hiihdoista! Vuosituhannen SM-hiihdot teemalla homma vietiin kunnialla maaliin haasteista huolimatta. Suuret kiitokset yleisölle, kilpailijoille, yhteistyökumppaneille ja talkoolaisille!

SM-hiihtojen tunnelmiin voi palata Touho Häkkisen ottamia kuvia katsellen. Kuvat löytyy Vaajakosken Terän kuvagalleriasta. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, kun käytön yhteydessä mainitsee kuvien omistajan: Touho Häkkinen/Vaajakosken Terä.

23.3. Sunnuntain lehdistötilaisuuksien kommentteja

23.3. Lähtölistat voimassa

Tuomarineuvosto on kokoontunut ja eilen illalla julkaistut lähtölistat ovat voimassa.

22.3. Joukkueenjohtajien kokous

Tuomarineuvosto pidättää itsellään oikeuden muuttaa miesten lähtöjärjestystä (ICR 314.6.4). Mahdolliset uudet lähtölistat ilmestyvät aamulla klo 8 mennessä. Numerolappujen jako alkaa aamulla klo 8.

Kokouksen materiaali pdf-muodossa.

22.3. Lauantain lehdistötilaisuudet

22.3. Viesteissä ja pitkällä matkalla tarjolla gps-seuranta

Online-tulospalvelun lisäksi lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla kisastudioihin myös gps-seuranta täydentämään televisiolähetyksiä. Gps-seurannan tarjoaa gpsseuranta.net.

21.3. Neste Oil Rallin piste messuilla perjantaina

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila messuosastolla (kuva: Touho Häkkinen)

21.3. Piiriviestin joukkueenjohtajien kokous

Materiaali pdf-muodossa.

21.3. Perjantain joukkueenjohtajien kokous

Materiaali pdf-muodossa.

21.3. Huom! Ladulla kävely on ehdottomasti kielletty. Ladun ylitys ainoastaan merkityillä paikoilla.

21.3. Tärkeää tietoa radoista ja harjoittelumahdollisuuksista

Tuomarineuvoston päätöksellä stadion on suljettu koko illan ja yön stadionalueen kunnostuksen vuoksi. Virallinen harjoitus 2,5 km:n ja 3,3 km:n radoilla on klo 17-18 (harjoitus siis metsän puolella, stadionia ei käytetä). Piiriviestin rataan tutustuminen klo 18.00-18.30. Perinteisen uraa ei ajeta harjoituksiin. Tervetuloa joukkueenjohtajien kokoukseen klo 17.30.

21.3. Perjantain lehdistötilaisuuksien kommentteja

21.3. Perjantaina hiihdetään alkuperäisen lähtöjärjestyksen mukaisesti

Perjantaina hiihdetään alkuperäisen ohjelman ja lähtöjärjestyksen mukaisesti. Numerolappujen jako alkaa kisakansliassa kello 9.00.

20.3. Lehdistötilaisuus

20.3. Kisakuvat

Touho206

Touho Häkkisen kuvia kisoista löytyy Vaajakosken Terän kuvagalleriasta. Kannattaa käydä tutustumassa, kuvia päivittyy galleriaan jatkuvasti kisojen ajan. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, kun käytön yhteydessä mainitsee kuvien omistajan: Touho Häkkinen/Vaajakosken Terä.

20.3. Joukkueenjohtajien kokouksen esitys (4,2Mb)

20.3. Kisafanfaari

SM-hiihtojen kisafanfaari – säveltäjä Risto Keinänen (3 Mb)

20.3. Sunnuntain kilpailumatkat

Tuomarineuvoston päätöksellä sunnuntaina 23.3. hiihdettävät matkat ovat naisilla 20km ja miehillä 30km. Kilpailut säilyttävät SM-arvon. Naisten kisa starttaa klo 10, miehet 30min alkuperäisestä aikataulusta myöhemmin klo 14.15.

19.3. Viestijoukkueiden ilmoittautumisajat

Miesten viestijoukkueiden lopullinen ilmoittautumisaika päättyy klo 17 (huomaa muutos!)
Naisten viestijoukkueiden osalta vastaava aika päättyy aikataulun mukaisesti klo 16.

19.3. Torstain harjoitusajat

18.3. Tapaa rallitähdet SM-hiihdoissa!

Tule tapaamaan Jari-Matti Latvalaa ja Miikka Anttilaa rallin messuosastolla perjantaina klo 15-16!

Lue lisää esitteestä.

18.3.2013 Latukartat

Latukartat päivitetään sitten, kun lopullinen tieto stadionalueesta on selvillä. Samassa yhteydessä karttaan merkitään ”kilometritolpat”, kiertosuunnat jne. Malttakaa siis vielä hetki. Kiertosuunta on myötäpäivään. 2,5 km ja 3,3 km radat ovat siis käytössä ja muutoksia voi tulla stadionalueeseen, metsän puolella radat kulkevat kuten nykyisiin karttoihin on piirretty.

18.3.2013 Tuomarineuvosto tiedottaa

Jyväskylän Vaajakoskella kilpaillaan tulevana viikonloppuna kolmipäiväset SM-hiihdot. Perjantaina ohjelmassa on naisilla 5 km ja miehillä 10 km. Lauantaina kilpaillaan naisten ja miesten viestit sekä piiriviesti.

Sunnuntaina on tarkoitus hiihtää naiset 30 km ja miehet 50 km. Nämä matkat vaativat vähintään viiden kilometrin radan. Järjestäjä saa viimeistään keskiviikon valmiiksi 2.5 km ja 3.3 km:n radat. Jos pitempää rataa ei saada aikaan, tällöin sunnuntaina kilpailtavat matkat ovat naisilla 20 km ja miehillä 30 km. Myös sunnuntain kilpailut säilyttävät SM-arvot, vaikka matkat lyhenisivät.

Tuomarineuvosto tiedottaa torstaiaamuna, mitkä ovat sunnuntain kilpailtavat matkat.

17.3. Käsiohjelma

Kisojen käsiohjelma on saatavilla myös pdf-muodossa.

16.3. Ajamisen iloa SM-hiihdoissa

Vaajakosken SM-hiihtojen voittajilla on syytä hymyyn – Laakkosen Jyväskylän autoliike ja BMW tarjoavat väkevät menopelit naisten 3o kilometrin ja miesten 50 kilometrin voittajille kahdeksi viikoksi käyttöön. Lue lisää ajamisen iloa tarjoavista palkinnoista!

16.3. Lähtölistat julkaistu

Lähtölistat SM-hiihtoihin

14.3. Ajankohtaista asiaa

– Tuomarineuvoston tiedote kisajärjestelyistä järjestäjän kotisivuilla tiistaina 18.3. klo 8.
– Viikonloppuna jatkuu lumien siirto Laajavuoresta Vaajakoskelle sekä aloitetaan Vaajakoskella lumen tykitys.

12.3. Ilmoittautuneita

SM-hiihtoihin on ilmoittautunut vajaat 150 naista ja miehiä reilut 230. Viesteissä mukana joukkueita N 46 ja M 58. Lisäksi nuorten piiriviestissä mukana 25 joukkuetta. Sunnuntain kuninkuusmatkoilla mukana on vajaat sata naista ja 150 miestä. Yhteensä siis luvassa noin 1150 suoritusta!

Kaikki olympiamitalistit on mukana kisoissa. Mukana myös noin 10 virolaista hiihtäjää, mikäli heidän mestaruushiihdot perutaan samanaikaisesti.

10.3. Viesteissä ei liputeta kierroksilla ohitettavia joukkueita

5.3. SM-latuja työstetään kisakuntoon

4.3. VIP-liput ja Backstage tilaisuuden liput myynnissä. Lisätietoa

4.3. Kaikki poolikopit on vuokrattu

3.3. Latujen lumetus aloitettu VaajakoskellaKuva happonoususta

28.2. SM-kilpailuiden ennakkoliput nyt myynnissä Keskimaan Prismoissa, Keuruun, Vaajakosken ja Saarijärven S-marketeissa, Top-Sport Forum Jyväskylä ja Jämsän Intersport. Osta omasi vaikka ostosreissun ohessa! Pääsylipuilla ilmainen kuljetus Jyväskylän liikenteen linja-autoilla! Ennakkolippu kannattaa siis ostaa jotta jo perjantaina pääsee kisoihin ilmaisella paikan päälle! Lisätietoa

25.2. Lauantaina 22.3. tapahtuu SM-hiihdoissa myös illalla – Tinasotilaat esiintyy iltabileissä

8.2. Tietoa VIP-lipuista SM-kisojen katsojille

Käy lukemassa VIP-paketin esite ja osta oma lippusi!

8.2. Kilpailukutsu luettavissa

Kilpailukutsusta löytyy mm. ohjelma ja ilmoittautumisohjeet kilpailijoille.

8.2. Tiedote median edustajille

SM-hiihdot palaavat Jyväskylään usean vuoden tauon jälkeen. Huhtasuon Hiihto 2000 isännöi 21.-23.3.2014 yleisen sarjan SM-hiihtoja Vaajakosken Savonmäen haastavissa maastoissa. Kilpailujärjestäjät ovat tarttuneet haasteeseen hiihtokilpailuiden kehittämiseksi monipuolistamalla tapahtuman tarjontaa esimerkiksi messujen muodossa. Uusia tuulia symboloi myös SM-kilpailuiden siirtäminen Laajavuoresta Vaajakoskelle.

Median akkreditointi tapahtuu sähköisesti osoitteeseen anne.meuronen(at)hotmail.com. Sähköpostista tulee ilmetä vähintään seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Edustamanne media ja työtehtävä
  • Yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja sähköposti)
  • Yhteystiedot tapahtuman aikana (puhelinnumero)

Akkreditointitietojen tulee olla perillä viimeistään maanantaina 3.3.2014.

Median edustajille on varattu Internet-yhteydellä varustettu lämmin tila Vaajakosken urheilukentän vierestä.

3.2. Race information in english

31.1.2014 Kohti Jyväskylän SM-kisoja

5.12. Messualue SM-hiihdoissa

1.11. Laakkonen ja BMW yhteistyökumppanina maastohiihdon SM-kilpailuissa Jyväskylän Vaajakoskella maaliskuussa 2014

Matti_Heikkinen

Laakkosen Jyväskylän autoliikkeellä ja BMW:llä on ilo saada olla mukana Maastohiihdon SM-kilpailutapahtumassa Vaajakoskella 21. – 23.3.2014.

On hienoa, että nämä Maastohiihdon SM-kilpailut järjestetään 14 vuoden tauon jälkeen jälleen Jyväskylässä.

Laakkonen-konsernilla on Jyväskylän liikkeen lisäksi autoliikkeitä 19 kaupungissa kaikkiaan 30 kappaletta. Automerkkiedustuksia on 20. Konserni työllistää yhteensä 1400 henkilöä. Laakkonen myy lähes 36 000 autoa vuodessa ja palvelee huollossa yli 250 000 asiakasta vuosittain. Näillä määrillä ja verkoston laajuudella mitattuna Laakkonen on Suomen suurin autoalan vähittäismyyjä.

Vuodesta 1997 on Laakkosen Jyväskylän liike palvelut myös BMW–asiakkaita. BMW automerkkinä on menestyjä globaalisti ja myös erityisesti Suomessa. Mallisto on laajempi kuin koskaan ja yksi tärkeimmistä kasvutekijöistä on ollut BMW xDrive-nelivedon aiempaa laajempi saatavuus mallistossa. Vuonna 2013 lähes joka toinen myyty BMW on xDrive-neliveto!

Jyväskylän oman kilpahiihtäjä Matti Heikkisenkin valinta on luonnollisesti Laakkonen, BMW ja Ajamisen ilo! ”Matkustaminen on iso osa urheilijan arkea, joten luotettava kulkuväline on tärkeässä roolissa” kertoo Heikkinen. Heikkisen päätavoitteet tälle kaudelle ovat Sotsin talviolympialaiset ja sen jälkeen nämä Maastohiihdon SM-kilpailut Vaajakoskella maaliskuussa. Laakkonen ja BMW toivottavat Matille menestystä tuleviin kilpailuihin!

31.10. SM-hiihtojen tiedote

15.9. Tulossa: kuukausitiedotteet
Kilpailuorganisaatio julkaisee jatkossa joka kuukausi kuukausitiedotteen, joka sisältää muun muassa tietoa kisavieraille ja infoa kilpailujärjestelyjen etenemisestä. Ensimmäinen kuukausitiedote ilmestyy lokakuussa. Sen voi lukea kokonaisuudessaan SM-kilpailuiden kisasivuilta.

16.8. SM-hiihdot suorana YLE:n kanavilta
YLE lähettää vuoden 2014 SM-hiihdot suorana televisiosta. YLE:n edustajat saapuvat lokakuussa vierailemaan kisapaikalla. Voit lukea televisioinnin valmistelun tunnelmia virallisilta kisasivuilta vierailun jälkeen. YLE on tuttu yhteistyökumppani jyväskyläläisille, sillä se televisioi myös 14 vuotta sitten Jyväskylässä järjestetyt SM-hiihdot.

2.8.2013 Talkooväkeä kaivataan
Kilpailuja on valmisteltu jo pitkään ja tällä hetkellä etsimme talkooväkeä kisojen järjestämiseen. Jos haluat olla tekemässä keskisuomalaisen hiihdon historiaa ja olla mukana järjestämässä televisioitavaa suurtapahtumaa, ota yhteyttä kisatoimistoon osoitteessa sm2014@huhtasuonhiihto2000.fi. Muita yhteystietoja löytyy yhteystietosivuilta.

 

Facebook